Sastojci:
- 430 g brašna
- 200 g šećera
- 150 g suvog grožđa
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- rendana korica i sok 1 pomorandže
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/3 kašičice cimeta
Recept za posni kuglof sa suvim grožđem:
Kako biste napravili kuglof, prvo narendajte koricu pomorandže i iscedite sok. Sipajte šećer u činiju i dodajte ulje. Sve izmešajte, pa dodajte koricu od pomorandže i sok od pomorandže. Sve malo promešajte. Pomešajte sodu sa kašičicom sirćeta i dodajte u testo. Ponovo izmešajte.
U ovu mešavinu postepeno dodajte brašno i cimet. Mešajte sve dok ne postane glatko. U oprano i osušeno suvo grožđe dodati pola kašike brašna i izmešajte, pa ga nakon toga dodajte u testo. Ponovo sve izmešajte.
Podmažite pleh uljem i pospite brašnom. Gotovo testo pažljivo stavite u pripremljeni kalup za kuglof. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko sat vremena. Pospite šećerom u prahu i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa šargarepom i orasima, koji se ne peče.
Pročitajte kako se pravi posna torta sa džemom, koja se sprema za manje od sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom