Sastojci:
- 430 g brašna
- 200 g šećera
- 150 g suvog grožđa
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- rendana korica i sok 1 pomorandže
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/3 kašičice cimeta
Recept za posni kuglof sa suvim grožđem:
Kako biste napravili kuglof, prvo narendajte koricu pomorandže i iscedite sok. Sipajte šećer u činiju i dodajte ulje. Sve izmešajte, pa dodajte koricu od pomorandže i sok od pomorandže. Sve malo promešajte. Pomešajte sodu sa kašičicom sirćeta i dodajte u testo. Ponovo izmešajte.
U ovu mešavinu postepeno dodajte brašno i cimet. Mešajte sve dok ne postane glatko. U oprano i osušeno suvo grožđe dodati pola kašike brašna i izmešajte, pa ga nakon toga dodajte u testo. Ponovo sve izmešajte.
Podmažite pleh uljem i pospite brašnom. Gotovo testo pažljivo stavite u pripremljeni kalup za kuglof. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko sat vremena. Pospite šećerom u prahu i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa šargarepom i orasima, koji se ne peče.
Pročitajte kako se pravi posna torta sa džemom, koja se sprema za manje od sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa
