Na dan Nove godine ili sutradan za doručak poslužite predivno pecivo u obliku jelke. Praznično raspoloženje će dodatno poboljašti najlepše pecivo koje se pravi od krompira, a peršun i sir će delovati kao ukrasi. Može da se servira sa kremastom salatom ili umakom po vašoj želji.
- Sastojci:
- 2-3 krompira
- peršun
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašičica crvene ljute paprike
- 1 šolja skroba
Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte u posoljenoj vodi. Dobro ga procedite i napravite pire (nemojte u blenderu ili mikser da koristite). Zatim dodajte rendani sir, posolite, pospite ljutom crvenom paprikom, seckanim peršunom i skrobom. Oblikujte testo, pa ga razvucite i jekla modlom pravite oblike. Pržite u šerpi punoj zagrejanog ulja, pa vadite na ubrus da se ocede.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus