Na dan Nove godine ili sutradan za doručak poslužite predivno pecivo u obliku jelke. Praznično raspoloženje će dodatno poboljašti najlepše pecivo koje se pravi od krompira, a peršun i sir će delovati kao ukrasi. Može da se servira sa kremastom salatom ili umakom po vašoj želji. 

  • Sastojci:
  • 2-3 krompira
  • peršun
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 kašičica crvene ljute paprike
  • 1 šolja skroba

Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte u posoljenoj vodi. Dobro ga procedite i napravite pire (nemojte u blenderu ili mikser da koristite). Zatim dodajte rendani sir, posolite, pospite ljutom crvenom paprikom, seckanim peršunom i skrobom. Oblikujte testo, pa ga razvucite i jekla modlom pravite oblike. Pržite u šerpi punoj zagrejanog ulja, pa vadite na ubrus da se ocede. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE