Uskrs se približava i vreme je da osmislite kako ćete ove godine dekorisati jaja. Do sada ste isprobavali razne tehnike, a najpoznatija je ona kuvana u lukovini. Takođe, poslednje dve godine popularno je prirodno bojenje pomoću voća, povrća i začina. Da biste dobili ovako lepa mermerna jaja trebaće vam salvete i boja. Ako volite šareno 

Sastojci: 

  • jaja
  • boje po želji 
  • voda
  • 2 šprica
  • slamčica
  • štapić za uši 

Priprema:

Jaja kuvajte nekih 6-7 minuta u posoljenoj vodi.  Izvadite i lepo ih obrišite. Uzmite 5 čaša i u svaku sipajte boju po želji. Dodajte kašiku, dve vode i kašičicu sirćeta. Promešajte, pa u jednu čašu stavite štapić za uši, u jednu slamčicu, u 2 špric i u poslednju kašičicu. Jaje umorajte u belu salvetu koju ste presekli na pola, pa uzmite štapić koji je stajao u boji i napravite šaru po želji, tako uradite i sa kašičicom, slamčicom i špricevima. Tako svako jaje i ostavite u slavetama nekih 20 minuta. Skinite salvetu i stavite jaja u posudu. Premažite uljem. 

Izvor: Stvar ukusa