Da li ste odabrali kako čete ove godine ofarbati jaja? Prvo jaje mora da bude crvene boje, a u narodu je poznato kao čuvarkuća. Njega možete da ofarbate u lukovini, a postoji još jednostavnih tehnika pomoću kojih ćete oslikati neka od najlepših uskršnjih jaja. Možete da koristite stare kravate za najlepše šare, za pastelne boje tu je šlag ili soda bikarbona, a sada vam predlažemo da isprobate i tehniku sa lakom za nokte. Dobićete prelepa šarena jaja, ali imajte na umu da ovako ofarbana jaja nisu jestiva, pa nemojte da preterujete sa količinom. 

Sastojci:

  • bela jaja
  • lakovi za nokte
  • voda (sobne temperature)

Recept za farbanje jaja lakom za nokte:

12:12
Korak 1

Pripremite boju 

U posude sipajte vodu, ali vodite računa da bude sobne temperature. Ako voda bude topla ili hladna, boja se neće primiti. Zatim sipajte po nekoliko kapi laka za nokte različite boje. Promešajte drvenim štapićem za ražnjić. 

12:13
Korak 2

Skuvajte jaja 

Jaja tvrdo skuvajte, ali pazite da ne puknu. To ćete osigurati ako u vodu u kojoj se kuvaju jaja stavite limun isečen na kolutove.

12:13
Korak 3

Umočite jaje

Jaje stavite na nešto (tipa drveni štapić), pa umočite u vodu sa lakom za nokte i ostavite kratko, pa izvadite. Ostavite ih da se osuše. 

Kako se farbaju jaja  Instagram/kelsimsavage

Pročitajte i ovo: Dovoljan je šareni konac za najlepše ofarbana uskršnja jaja

BONUS VIDEO: 

Farbanje jaja olovkom  Instagram/mahsa_kitchen

StvarUkusa/S.B.