Farbanje jaja svake godine predstavlja izazov za domaćice, jer se one trude da ih što lepše dekorišu. Postoji puno tehnika koje možete da koristite za farbanje uskršnjih jaja, ali najlepše boje dobijamo prirodnim sastojcima. Ako želite žuta jaja onda se koristi kurkuma, crveni kupus koristite ako želite pastelne nijanse plave, a sada vam predlažemo da kombinujete zeleni i čaj od hibiskusa za prošarana jaja.
Sastojci:
- čaj od hibiskusa
- jaja
- voda
- čaj od nane
- gaza
- gumice
Recept za farbanje jaja čajem:
Skuvajte čajeve
U jednu šerpu sipajte zeleni ili čaj od nane i prelijte vodom, pa ostavite da proključa. U drugu šerpu sipajte čaj od hibiskusa i prelijte vodom, pa ostavite da proključa. Zeleni ili čaj od nane ostavite u šerpi, a hibiskus procedite i ostavite listove hibiskusa.
Pripremite jaja
Jaja skuvajte u toploj vodi, a ako ne želite da puknu dodajte i kolutove limuna. Zatim jaja procedite. Na gazu stavite nekoliko skuvanih listova hibiskusa, pa stavite jaje i umotajte. Vežite čvrsto gumicom. Na isti način napravite još nekoliko jaja. Zatim jaja umotana u gazu stavite u šerpu sa zelenim čajem.
Ohladite jaja
Ostavite jaja u šerpi najmanje 3 sata, a za što bolje rezultate najbolje je da ih ostavite preko noći u frižideru. Skinite gazu i ostavite da se jaja osuše, pa ih premažite uljem.
Pročitajte i ovo: Koristite lak za nokte da ofarbate najlepša šarena jaja
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus