Ako niste odlučili kako ćete ove godine ofarbati jaja, mi vam predlažemo tehniku sa koncem. Vrlo je jednostavna, uspeva svima, a šare su prelepe. Sve što treba da uradite jeste da izaberete konac različitih boja i da umotate jaja u foliju. A ako želite da ofarbate čuvarkuću u intezivno crvenu mi vam predlažemo i grčku tehniku farbanja.
Sastojci:
- bela jaja
- konac u boji
- aluminijumska folija
Recept za farbanje jaja koncem:
Pripremite konac
Izaberite konac različitih boja, pa ga isecite i stavite u neku posudu. U drugu posudu sipajte vodu, a aluminijumsku foliju isecite u obliku kvadrata ili pravougaonika.
Pripremite jaja
Jaja prvo umočite u vodu da ih lepo pokvasite, a onda ih stavite u posudu sa koncem. Konac treba da se zalepi za jaja, a onda prebacite na aluminijumsku foliju i lepo umotajte.
Kuvajte jaja
Prebacite jaja u šerpu, pa prelijte vodom. Kuvajte posle ključanja još nekih 13 minuta, pa prebacite jaja u neku posudu i ostavite 20 minuta da odstoje. Izvadite iz folije i skinite konac, pa prebrišite uljem.
Pročitajte i ovo: Ne bacajte stare svilene kravate, već ofarbajte uskršnja jaja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus