Sastojci:
- 10 belih jaja
- 1 litar crnog vina (što tamnije i kvalitetnije, to bolje)
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- Malo ulja (za poliranje)
Priprema:
Ako tražite način da ofarbate jaja na prirodan, ali raskošan način – farbanje u crnom vinu je pravi izbor. Ova tradicionalna tehnika daje jajima duboku, tamnu boju sa prelivima koji se kreću od ljubičaste do plavičaste, u zavisnosti od vina. Najlepši deo? Kada se osuše, na ljusci ostaju sitne, prirodne šljokice od šećera iz vina, koje im daju blagi sjaj i čine da izgledaju kao da su premazana sedefom.
Jaja operite i pažljivo stavite u šerpu. Prelijte ih crnim vinom tako da budu potpuno prekrivena. Dodajte sirće. Uključite srednju temperaturu i kuvajte jaja 10 minuta od trenutka ključanja. Nakon kuvanja, ostavite jaja u vinu još najmanje 2 sata (što duže stoje, boja će biti intenzivnija). Pažljivo ih izvadite, ostavite da se osuše na papirnom ubrusu i premažite kapljicom ulja za sjaj.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.