Pripremite pleh za mafine i jednu činiju i sve će biti gotovo za tili čas.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora
- 2 čaše jogurta
- 3 jaja
- malo ulja
- na vrh noža prašak za pecivo
Pročitajte još i: Pita sa šunkom i barenim jajima
Priprema:
U posudi izmutite penasto jaja pa dodajte jogurt i soli po ukusu. Kore za pitu razdvojte i kidajte po komad pa umačite u smesu. Možete dodati i malo ulja da bi bilo kremastije i da se ne bi lepilo. Tako nakvašene kore stavljajte u pleh za mafine. Odozgo pospite sa malo susama, a možete dodati i origano ako volite taj ukus.
Kad su sve rupe na plehu popunjene stavite ga u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče oko 15 do 20 minuta. Proverite viljuškom ili čačklicom da li je gotovo. Ukoliko ne ostaje na čačkalici ništa pituljice su gotove. Izvadite iz kalupa i uživajte. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom