Napravite svoju omiljenu kombinaciju brašna i dodataka i uživajte u punom i pravom ukusu omiljenih žitarica.
Potrebno je:
- 500 g brašna (250g raženog brašna i 250 g integralnog brašna tip 800)
- 500 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašikica manja soli
- 1 prašak za pecivo
U to dodajte sledeće:
- 1 kašiku kakaa
- 50g semenki suncokreta sirovih
- pola kašike kima
Takođe treba oko 50 g semenki suncokreta sirovih da možete da stavite od gore na hleb.
Inače semenke suncokreta kada se ispeku daju posebnu aromu hlebu.
Osnovni recept za hleb koji se ne mesi možete pogledati OVDE.
Priprema:
U jedan sud staviti brašno i sve ostale suve sastojke. Potom dodati vodu i ulje. Zatim kim i semenke suncokreta.
Dobro promešati varjačom.
Smesa je lepljiva i nije čvrsta ali to ne treba da vas zabrine. Jako je važno dobro promešati kako bi se svi sastojci lepo ujedinili.
Ostaviti tako umešen hleb 30 minuta. Može i duže.
Vatrostalni sud obložiti pek papirom i izliti hleb. Od gore ga još malo "natapkati" maslinovim uljem i staviti semenke suncokreta, možete malo staviti i brašna.
Peći ga na 180C oko 45 minuta.
Gotov hleb prekriti krpom.
Takođe ukoliko niste na nekoj previše strogoj dijeti i ukoliko baš ne želite sto posto da izbacite belo brašno, možete kombinovati i ovu količinu brašna tako da bude 250 g raženog brašna, 100 g belog brašna, 150 g integralnog brašna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem