Svega nekoliko sastojaka biće dovoljno da zamesite glatko dizano testo, od kojeg će nastati mekane ukusne loptice punjene pekmezom, čokoladom, ili već po željama...

Testo za buhtle slatko je i fino i topi se u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača.

Donosimo vam jednostavan recept, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji!

Potrebno vam je:

20 g kvasca

100 g maslaca

4 g soli

50 g šećera

1,5 dl mleka

0,5 dl vode

500 g glatkog brašna

Malo maslaca za premazivanje posude

Pekmez, čokolada (po želji)

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac, pola količine šećera, mlako mleko i vodu zamešati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi. Brašno, so, ostatak šećera izmešati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio. Dodati tečnost s kvascem i sve dobro izmešati dok ne dobijete kompaktno testo, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

Testo razvaljati na tanko i iseći na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadev. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta. Nakon što je testo odstajalo premazati ga izmućenim jajetom, kako bi dobilo lepu boju, i peći na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr