Svega nekoliko sastojaka biće dovoljno da zamesite glatko dizano testo, od kojeg će nastati mekane ukusne loptice punjene pekmezom, čokoladom, ili već po željama...
Testo za buhtle slatko je i fino i topi se u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača.
Donosimo vam jednostavan recept, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji!
Potrebno vam je:
20 g kvasca
100 g maslaca
4 g soli
50 g šećera
1,5 dl mleka
0,5 dl vode
500 g glatkog brašna
Malo maslaca za premazivanje posude
Pekmez, čokolada (po želji)
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Kvasac, pola količine šećera, mlako mleko i vodu zamešati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi. Brašno, so, ostatak šećera izmešati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio. Dodati tečnost s kvascem i sve dobro izmešati dok ne dobijete kompaktno testo, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
Testo razvaljati na tanko i iseći na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadev. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta. Nakon što je testo odstajalo premazati ga izmućenim jajetom, kako bi dobilo lepu boju, i peći na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: gastro.24sata.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno