Brašno odaberite prema raspoloženju i sa čim trenutno raspolažete.
Potrebno je:
- 200 g ražanog brašna
- 100 g pirinčanog brašna
- 100 g graham brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 2 kašike mlevenog lana
- 2 dl kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 50 g susama
- 50 g lanenog semena
- 1 prstohvat sode bikarbone
Izmešati suve sastojke – brašno, so i sodu bikarbonu. Zatim dodati kiselu vodu, ulje i na kraju seme susama i lana. Umesiti čvrsto testo i ostaviti ga kratko da odstoji.
Testo razvaljati na masnom papiru na debljinu od nekoliko milimetara pa iseći na jednake pločice.
Testo prebaciti zajedno sa papirom na okrenutu stranu pleha.
Lanene pločice se peku oko 10-15 minuta, (zavisno od rerne) na 180 stepeni.
Pazite da ne izgore, treba da ostanu svetle, ali tvrde i pečene.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: recepti-kuvar.rs
Kako ukloniti miris slanine iz kuće
Urme u slaninici - predjelo kome niko neće odoleti
Tradicionalni libanski kolačići sa filom od urmi
Pečeni svinjski file sa začinskim biljem i salsom od pistaća
Slatka puter pogača kao iz bakine kuhinje – pravi ukus detinjstva