Brašno odaberite prema raspoloženju i sa čim trenutno raspolažete.
Potrebno je:
- 200 g ražanog brašna
- 100 g pirinčanog brašna
- 100 g graham brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 2 kašike mlevenog lana
- 2 dl kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 50 g susama
- 50 g lanenog semena
- 1 prstohvat sode bikarbone
Izmešati suve sastojke – brašno, so i sodu bikarbonu. Zatim dodati kiselu vodu, ulje i na kraju seme susama i lana. Umesiti čvrsto testo i ostaviti ga kratko da odstoji.
Testo razvaljati na masnom papiru na debljinu od nekoliko milimetara pa iseći na jednake pločice.
Testo prebaciti zajedno sa papirom na okrenutu stranu pleha.
Lanene pločice se peku oko 10-15 minuta, (zavisno od rerne) na 180 stepeni.
Pazite da ne izgore, treba da ostanu svetle, ali tvrde i pečene.
Izvor: recepti-kuvar.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus