Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća pogača sa pančetom i maslinama

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

Nema lepšeg mirisa od mirisa sveže pečene pogače. Bar jednom nedeljno odvojte pola sata i uživajte u fenomenalnom ukusu domaćeg hleba u kombinaciji sa maslinama, pančetom i paradajzom.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pogača koja će vas oduševiti.

Potrebno je: 

500 g mekog brašna

25 g kvasca

400 ml vode

1 kašika ulja

2 ravne kašičice soli

350 g svežeg paradajza ili

200 g kuvanog parajza

30 g kapra (ako imate, može i bez)

100 g crnih maslinki

100 g pančete ili slanine

250 g mocarele

Priprema: Napravite kupu od brašna na dasci za mešenje, dodajte kvasac razmućen u mlakoj vodi, mesite oko 5 minuta, a zatim dodajte so rastvorenu u toploj vodi i ulje. Mesite dok ne dobijete vrlo glatko testo.

Prebacite testo u veliku posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da narasta oko 1 sat na toplom mestu.

Podmažite pleh uljem, stavite testo i rukama ga razbucite do ivica. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Premažite površinu testa maslinovim uljem, stavite masline očišćene od koščica, svež paradajz isečen na kocke i kapar. Pospite origanom i sveže mlevnenim crnim biberom. Prelijte sa malo ulja i pecite oko pola sata.

Isecite mocarelu na komadiće i rasporedite po pogači. Pospite susamom. Vratite u rernu i ostavite još nekoliko minuta dok ne ispari tečnost od mocarele.

Kada je pogača gotova, stavite je na drveni tanjir, prekrijte je tankim komdićima pančete i odmah poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti