Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

Američke palačinke od sira i pire krompira

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ukusno i drugačije. Slana poslastica koju ćete rado da pravite.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U velikoj činiji izmešajte pire krompir, sir, mladi luk, jaja i 3 supene kašike brašna, dok se masa ne ujednači.


Sastojci:

- 3 šolje rashlađenih ostataka pire krompira

- 2/3 šolje isečenog čedar sira 

- 2 supene kašike  iseckanog mladog luka, iskorisrtite i zleni i beli deo. 

- 1 jaje, blago ulupano 

- 3 supene kašike uz 1/2 šolje višenamenskog brašna 

- Biljno ulje, za prženje na tiganju 

- Pavlaka, za serviranje 

2. Koristeći ruke,podelite ovu masu na 12 porcija.

3. Od svake pojedinačne porcije napravite lopticu.

4. Loptice zatim poravnajte u američke palačinke debljine oko 1.27 cm.

5. Ostatak od pola šolje brašna ubacite u plitku posudu i pažljivo provucite svaku palačinku kroz brašno.

6. Zagrejte 3-4 supene kašike biljnog ulja u velikom tiganju za brzo prženje, na temperaturi srednje jačine. Dodajte dovoljno ulja kako biste temeljno prekrili dno tiganja.

7. Pržite palačinke 3-4 minuta, u turama, sve dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskave sa obe strane. Po potrebi dospite još ulja u tiganj između svake ipržene ture palačinki. Savet je da ne pretrpavate tiganj palačinkama i da ih ne okrećete prebrzo jer neće dobiti hrskavu koricu.

8. Prebacite palačinke na papirni ubrus i odmah ih pospite solju.

9. Servirajte palačinke od pire krompira i sira prelivene pavlakom i ukrašene sa naknadno iseckanim mladim lukom.

Savet: Ukoliko masa za ove palačinke izgleda previše suvo ili nije kompaktna, dodajte još jedno jaje. Ukoliko pak izgleda mokro, dodajte još brašna, po 1 supenu kašiku uz mešanje, dok masa ne postane gušća.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti