1. U velikoj činiji izmešajte pire krompir, sir, mladi luk, jaja i 3 supene kašike brašna, dok se masa ne ujednači.
2. Koristeći ruke,podelite ovu masu na 12 porcija.
3. Od svake pojedinačne porcije napravite lopticu.
4. Loptice zatim poravnajte u američke palačinke debljine oko 1.27 cm.
5. Ostatak od pola šolje brašna ubacite u plitku posudu i pažljivo provucite svaku palačinku kroz brašno.
6. Zagrejte 3-4 supene kašike biljnog ulja u velikom tiganju za brzo prženje, na temperaturi srednje jačine. Dodajte dovoljno ulja kako biste temeljno prekrili dno tiganja.
7. Pržite palačinke 3-4 minuta, u turama, sve dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskave sa obe strane. Po potrebi dospite još ulja u tiganj između svake ipržene ture palačinki. Savet je da ne pretrpavate tiganj palačinkama i da ih ne okrećete prebrzo jer neće dobiti hrskavu koricu.
8. Prebacite palačinke na papirni ubrus i odmah ih pospite solju.
9. Servirajte palačinke od pire krompira i sira prelivene pavlakom i ukrašene sa naknadno iseckanim mladim lukom.
Savet: Ukoliko masa za ove palačinke izgleda previše suvo ili nije kompaktna, dodajte još jedno jaje. Ukoliko pak izgleda mokro, dodajte još brašna, po 1 supenu kašiku uz mešanje, dok masa ne postane gušća.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus