Obradujte vaše ukućane ukusnim i mekanim kiflicama.
Sastojci za testo:
500 g brašna
1/2 suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g kisele pavlake
125 ml voda
Sastojci za punjenje:
16 kriški kuvane šunke
16 kriški sira
1 jaje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite. Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno. Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo. Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.
Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu. Posložite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.
U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°C. Smanjiti temperaturu na 200°C i peći kiflice 25-30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus