Obradujte vaše ukućane ukusnim i mekanim kiflicama.

Sastojci za testo:

500 g brašna

1/2 suvog kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

100 g kisele pavlake

125 ml voda

Sastojci za punjenje:

16 kriški kuvane šunke

16 kriški sira

1 jaje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite. Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno. Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo. Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.

Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu. Posložite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.

Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.

U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°C. Smanjiti temperaturu na 200°C i peći kiflice 25-30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr