Obradujte vaše ukućane ukusnim i mekanim kiflicama.
Sastojci za testo:
500 g brašna
1/2 suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g kisele pavlake
125 ml voda
Sastojci za punjenje:
16 kriški kuvane šunke
16 kriški sira
1 jaje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite. Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno. Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo. Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.
Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu. Posložite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.
U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°C. Smanjiti temperaturu na 200°C i peći kiflice 25-30 minuta.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu