Ne postoji osoba koja ne voli kiflice, ali skoro svuda možete da pronađete recept za kiflice sa belim brašnom. Mnogi ljudi vole zdrav život i trude se da se što zdravije hrane, ali to treba da bude jednako ukusno. Napravite kiflice sa integralnim brašnom i nećete ni primiteti razliku jer su jednako ukusne kao i one sa belim brašnom, a ostaju sveže i sutradan. Možete ih služiti i za doručak i za večeru uz jogurt.
Sastojci:
- 500 g integralnog brašna
- pola kesice suvog kvasca
- 100 ml tople vode
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 100 ml toplog mleka
- 90 ml ulja
- sir za punjenje po vašem izboru
Priprema: U veću posudu sipajte mleko, vodu, kvasac i kašičicu šećera i sve to promešajte. Zatim uzmite jaje i u posudu sipajte samo belance, a žumance odvojite za premazivanje. U sve to dodajte ulje (može i maslinovo) i opet sve promešajte žicom za mućenje. Postepeno dodajte brašno i mešajte prvo žicom, pa posle rukama. Kada umesite testo, opet ga nauljite sa obe strane i poklopite providnom folijom da naraste. Držite ga na toplom mestu (može pored radijatora). Kada nadođe, premesite ga i podelite na manje loptice. Prekrijte folijom testo koje ne obrađujete da se ne bi sušilo. Napravite kiflice i filujte ih sirom. Premžite ih žumancetom i stavite da se peku na 200°C nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus