Svaki zalogaj se topi u ustima.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 350 g jogurta
- puter sa belim lukom
- 2 čena belog luka
- svež peršun, bosiljak, mirođija, estragon
Priprema:
U jednu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i jogurt i sve sjedinite rukama. Pospite brašno po radnoj površini i umesite testo. Ne trebate da mesite dugo, bitno je da se smesa poveže.
Stavite testo u posudu u koju ste sipali malo brašna, poklopite tanjirom i ostavite sa strane. Istopite puter sa belim lukom na srednjoj vatri, pa pomešajte sa svežim biljem. Testo podelite na pola, a zatim svaku polovinu podelite na 6 jednakih komada (otprilike veličine lopte za golf). Rukama namastite i spljoštite testo, a zatim sa oklagijom razvucite svaki komad u krugove od 12 cm, debljine otprilike 2-3 mm. Nožem isecite 6 linija u sredini svakog kruga, ostavljajući oko 3 cm na svakom kraju. Stavite gril tiganj na jaku vatru i kad se ugreje pecite svako pecivo 1-2 min. sa svake strane ili dok se malo ne podigne. Namaz od putera sa belim lukom i svežim biljem namažite na vrelo pecivo i poslužite zajedno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus