Miris domaćeg hleba će izmamiti sve ukućane iz udobnosti kreveta.

Sastojci:

  • 700 g brašna, tip 500
  • 550 ml vode
  • 1 kesica suvog kvasca (10 g)
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • malo palente (za posipanje hleba)

Priprema:

Šećer i kvasac dodajte u 200 ml vode, pa sačekajte da se kvasac digne (oko deset minuta). U veću posudu sipajte brašno i so. Dodajte smesu sa kvascem i jos 350 ml vode. Dobro promešajte, prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da se testo digne. Posudu u kojoj ćete peći hleb obložite pek papirom (ili premažite uljem pa naspite brašno i lepo rasporedite po dnu posude) i zagrejte u rerni. Testo sipajte u vruću posudu, odozgo pospite palentom, zrnevljem, brašnom ili morskom soli i pecite 30 min na 250°C, sa poklopcem, a onda ga sklonite i pecite još 15 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce