Miris domaćeg hleba će izmamiti sve ukućane iz udobnosti kreveta.
Sastojci:
- 700 g brašna, tip 500
- 550 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca (10 g)
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- malo palente (za posipanje hleba)
Priprema:
Šećer i kvasac dodajte u 200 ml vode, pa sačekajte da se kvasac digne (oko deset minuta). U veću posudu sipajte brašno i so. Dodajte smesu sa kvascem i jos 350 ml vode. Dobro promešajte, prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da se testo digne. Posudu u kojoj ćete peći hleb obložite pek papirom (ili premažite uljem pa naspite brašno i lepo rasporedite po dnu posude) i zagrejte u rerni. Testo sipajte u vruću posudu, odozgo pospite palentom, zrnevljem, brašnom ili morskom soli i pecite 30 min na 250°C, sa poklopcem, a onda ga sklonite i pecite još 15 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem