Za ovaj specijalitet Džejmija Olivera trebaće vam voda i još 2 sastojka. Hleb nikad nije bilo lakše napraviti.

Sastojci:

  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1kg pšeničnog brašna
  • 650ml mlake vode

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte 650ml mlake vode i suvog kvasca. Dodajte i kašičicu šećera da podstaknete kvasac i to promešajte.

Nakon što uočite mehuriće, dodajte većinu brašna i mešajte sve dok smesa ne postane testo. Počnite da mesite testo rukama. Postepeno dodajte još brašna kako se testo ne bi lepilo.

Prebacite testo na brašnjavu površinu i oblikujte sve dok ne vidite da je postalo sasvim elastično. Još malo ga umesite, a onda ga razdvojite na dva dela.

Ostavite obe vekne u nauljenom plehu nekih pola sata do sat vremena da testo naraste.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvarukusa.rs