Za ovaj specijalitet Džejmija Olivera trebaće vam voda i još 2 sastojka. Hleb nikad nije bilo lakše napraviti.
Sastojci:
- 1 kesica suvog kvasca
- 1kg pšeničnog brašna
- 650ml mlake vode
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte 650ml mlake vode i suvog kvasca. Dodajte i kašičicu šećera da podstaknete kvasac i to promešajte.
Nakon što uočite mehuriće, dodajte većinu brašna i mešajte sve dok smesa ne postane testo. Počnite da mesite testo rukama. Postepeno dodajte još brašna kako se testo ne bi lepilo.
Prebacite testo na brašnjavu površinu i oblikujte sve dok ne vidite da je postalo sasvim elastično. Još malo ga umesite, a onda ga razdvojite na dva dela.
Ostavite obe vekne u nauljenom plehu nekih pola sata do sat vremena da testo naraste.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Izvor: Stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus