Za ovaj specijalitet Džejmija Olivera trebaće vam voda i još 2 sastojka. Hleb nikad nije bilo lakše napraviti.
Sastojci:
- 1 kesica suvog kvasca
- 1kg pšeničnog brašna
- 650ml mlake vode
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte 650ml mlake vode i suvog kvasca. Dodajte i kašičicu šećera da podstaknete kvasac i to promešajte.
Nakon što uočite mehuriće, dodajte većinu brašna i mešajte sve dok smesa ne postane testo. Počnite da mesite testo rukama. Postepeno dodajte još brašna kako se testo ne bi lepilo.
Prebacite testo na brašnjavu površinu i oblikujte sve dok ne vidite da je postalo sasvim elastično. Još malo ga umesite, a onda ga razdvojite na dva dela.
Ostavite obe vekne u nauljenom plehu nekih pola sata do sat vremena da testo naraste.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Izvor: Stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem