Savršena užina ili večera za najmlađe članove porodice, ali i one starije koji su ljubitelji slatkog.
Sastojci:
- 600 g brašna tip 400
- prstohvat soli
- 50 g šećera ili više po želji
- 20 g vanilin šećera
- 80 g maslaca sobne temperature
- 270 ml toplog mleka
- 100 g čokolade
- 40 g svežeg kvasca ili 15 g suvog kvasca
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
Priprema:
U toplo mleko sipajte kvasac, šećer, vanilin šećer i promešajte, zatim dodajte puter i brašno. Umesite testo. Razvaljajte testo na radnoj površini i podelite ga na 12 delova. U svaki deo stavite komadiće čokolade i razvaljajte u kuglu. Rasporedite u tepsiju, premažite smesom od žumanca i mleka, pa pospite rendanom čokoladom. Poklopite i ostavite da stoji 45 minuta. Pecite na 180°C 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus