Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za DOMAĆI HLEB sa tajnim sastojkom koji mu daje neverovatan ukus

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Recept za DOMAĆI HLEB sa tajnim sastojkom koji mu daje neverovatan ukus

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 360 g mekog brašna
  • 120 g integralnog pšeničnog brašna
  • kesica suvog kvasca
  • kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 kašike sitno seckanog ruzmarina

Priprema:

1. Izmešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite na toplom da naraste.

2. Nakon toga od svih sastojaka zamesite testo, dodajući po malo mlake vode. Testo dobro obradite rukom, da postane elastično i glatko. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite sat do sat i po na toplom da naraste dok ne udvostruči zapreminu.

3. Premesite testo rukom, stavite u podmazan i pobrašnjen četvrtast kalup i pustite još 45 minuta da narasta. Stavite na 240 stepeni da se peče, a nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 190 stepeni i ispecite do kraja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti