Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 360 g mekog brašna
  • 120 g integralnog pšeničnog brašna
  • kesica suvog kvasca
  • kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 kašike sitno seckanog ruzmarina

Priprema:

1. Izmešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite na toplom da naraste.

2. Nakon toga od svih sastojaka zamesite testo, dodajući po malo mlake vode. Testo dobro obradite rukom, da postane elastično i glatko. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite sat do sat i po na toplom da naraste dok ne udvostruči zapreminu.

3. Premesite testo rukom, stavite u podmazan i pobrašnjen četvrtast kalup i pustite još 45 minuta da narasta. Stavite na 240 stepeni da se peče, a nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 190 stepeni i ispecite do kraja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs