Ako volite miris i ukus pravog domaćeg hleba ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 360 g mekog brašna
- 120 g integralnog pšeničnog brašna
- kesica suvog kvasca
- kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 2 kašike sitno seckanog ruzmarina
Priprema:
1. Izmešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite na toplom da naraste.
2. Nakon toga od svih sastojaka zamesite testo, dodajući po malo mlake vode. Testo dobro obradite rukom, da postane elastično i glatko. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite sat do sat i po na toplom da naraste dok ne udvostruči zapreminu.
3. Premesite testo rukom, stavite u podmazan i pobrašnjen četvrtast kalup i pustite još 45 minuta da narasta. Stavite na 240 stepeni da se peče, a nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 190 stepeni i ispecite do kraja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus