Domaći kroasani idealni su kada hoćete da poslužite goste ili za preukusan, a jednostavan doručak ili večeru. Prave se za nekih pola sata.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 kašika maslaca
- 1 žumance
- 1 kašika svežeg mleka
Priprema:
Uveče izvadite testo iz zamrzivača i ostavite ga u frižideru preko noći. Sutradan ga izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i pažljivo rastvorite.
Pažljivo premažite testo mekim maslacem. Isecite ga na trougliće sa veličinom osnove otprilike 10 cm. Dobija se tačno 8 trouglića. Napravite mali razrez u širokom delu ka unutra otprilike centrimetar.
Uvijte trougliće ne mnogo stegnuto, oblikujući kroasan, a krajeve blago savijte ka unutra.
Poređajte ih u tepsiju obloženu pek papirom na rastojanju jedan od drugog, premažite ih žumancem umućenim sa mlekom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C otprilike 20 minuta ili dok se ne dobije zlatasta korica.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus