Domaći kroasani idealni su kada hoćete da poslužite goste ili za preukusan, a jednostavan doručak ili večeru. Prave se za nekih pola sata.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 kašika maslaca
  • 1 žumance
  • 1 kašika svežeg mleka

Priprema:

Uveče izvadite testo iz zamrzivača i ostavite ga u frižideru preko noći. Sutradan ga izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i pažljivo rastvorite.

Pažljivo premažite testo mekim maslacem. Isecite ga na trougliće sa veličinom osnove otprilike 10 cm. Dobija se tačno 8 trouglića. Napravite mali razrez u širokom delu ka unutra otprilike centrimetar.

Uvijte trougliće ne mnogo stegnuto, oblikujući kroasan, a krajeve blago savijte ka unutra.

Poređajte ih u tepsiju obloženu pek papirom na rastojanju jedan od drugog, premažite ih žumancem umućenim sa mlekom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C otprilike 20 minuta ili dok se ne dobije zlatasta korica.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs