Brze lepinje sa susamom koje možete da koristite ako želite da se isprobate u pravljenju burgera, ili ako želite da promenite pecivo koje jedete uz ručak... Možete ih služiti i za doručak ili večeru, kako god vi želite.
Sastojci:
- 2,5 kašičice kvasca
- 4,5 šolje brašna
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike šećera
- 75 g otopljenog maslaca
- ½ šolje mleka
- 1 šolja mlake vode.
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- susam
Priprema:
U mlaku vodu sipajte šećer i kvasac. Ostavite da kvasac naraste. U veću činiju sipajte brašno i so, i promešajte. U nadošao kvasac dodajte mlako mleko i maslac. Kvasac polako dodajte u brašno. Umesite testo, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu na naraste.
Naraslo testo stavite na pobrašnjenu površinu. Podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Loptice premažite umućenim jajetom i vodom. Zatim pospite sa susamom.
Loptice staviti u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus