Brze lepinje sa susamom koje možete da koristite ako želite da se isprobate u pravljenju burgera, ili ako želite da promenite pecivo koje jedete uz ručak... Možete ih služiti i za doručak ili večeru, kako god vi želite.
Sastojci:
- 2,5 kašičice kvasca
- 4,5 šolje brašna
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašike šećera
- 75 g otopljenog maslaca
- ½ šolje mleka
- 1 šolja mlake vode.
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- susam
Priprema:
U mlaku vodu sipajte šećer i kvasac. Ostavite da kvasac naraste. U veću činiju sipajte brašno i so, i promešajte. U nadošao kvasac dodajte mlako mleko i maslac. Kvasac polako dodajte u brašno. Umesite testo, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu na naraste.
Naraslo testo stavite na pobrašnjenu površinu. Podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Loptice premažite umućenim jajetom i vodom. Zatim pospite sa susamom.
Loptice staviti u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom