Brze lepinje sa susamom koje možete da koristite ako želite da se isprobate u pravljenju burgera, ili ako želite da promenite pecivo koje jedete uz ručak... Možete ih služiti i za doručak ili večeru, kako god vi želite.

Sastojci:

  • 2,5 kašičice kvasca
  • 4,5 šolje brašna
  • 1,5 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 75 g otopljenog maslaca
  • ½ šolje mleka
  • 1 šolja mlake vode.

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 1 kašika vode
  • susam

Priprema:

U mlaku vodu sipajte šećer i kvasac. Ostavite da kvasac naraste. U veću činiju sipajte brašno i so, i promešajte. U nadošao kvasac dodajte mlako mleko i maslac. Kvasac polako dodajte u brašno. Umesite testo, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu na naraste.

Naraslo testo stavite na pobrašnjenu površinu. Podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Loptice premažite umućenim jajetom i vodom. Zatim pospite sa susamom.

Loptice staviti u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stil.kurir.rs/serbiancafe