Domaća pogača je pecivo koje ćete lako napraviti ako pratite postupak u nastavku. Izuzetno je mekana i vazdušasta, a susam na vrhu daje joj poseban ukus. Ova pogača je odlična kao zamena za hleb, a najlepša je kad je vruća.

  • Sastojci:
  • 400 ml mlake vode
  • 2 kašike šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 700 g  brašna
  • 2 kašičice soli
  • susam beli i crni

Priprema:

U činiji pomešajte toplu vodu sa šećerom i kvascem, pa dodajte maslinovo ulje, brašno i so. Testo podeliti na dva dela, utisnuti u susam koji ste rasporedili na tanjiru i ostaviti da naraste 40 minuta. Pecite na 200°C 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE