Domaća pogača je pecivo koje ćete lako napraviti ako pratite postupak u nastavku. Izuzetno je mekana i vazdušasta, a susam na vrhu daje joj poseban ukus. Ova pogača je odlična kao zamena za hleb, a najlepša je kad je vruća.
- Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 2 kašike šećera
- 7 g suvog kvasca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 700 g brašna
- 2 kašičice soli
- susam beli i crni
Priprema:
U činiji pomešajte toplu vodu sa šećerom i kvascem, pa dodajte maslinovo ulje, brašno i so. Testo podeliti na dva dela, utisnuti u susam koji ste rasporedili na tanjiru i ostaviti da naraste 40 minuta. Pecite na 200°C 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem