Pica je specijalitet italijanske kuhinje i postoji bezbroj varijacija samog recepta. Ali da bi pica ponela titulu najbolje testo treba da bude dobro spremljeno. U nastavku vam donosimo recept za domaće testo za picu koje se ne mesi, već se meša špatulom, tako da vam nisu potrebne nikakve kulinarske veštine da ovo savladate. Nakon što napravite testo stavite nadev po želji i vaša domaća pica je spremna.
- Sastojci:
- Testo za picu:
- 300 g brašna
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica suvog kvasca ili 15 g svežeg kvasca
- 300 ml tople vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- Premaz za picu:
- 200 g paradajz sosa
- maslinovo ulje
- origano
- Nadev:
- 200 g rendanog kačkavalja
- crveni uk
- 100 g isečene šunke
- 150 g čeri paradajza
- 150 g sveže mocarele
- masline po ukusu
- 2 seckana kuvana jajeta
- origano
Priprema:
U činiju sipajte brašno, dodajte so, šećer i kvasac pa promešajte. Sipajte toplu vodu i ulje pa mešajte špatulom dok ne dobijete testo. Prekrijte činiju prozirnom folijom i kuhinjskom krpom pa ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga ponovo špatulom mešajte testo od spolja ka unutra. Zatim ponovo isto pokrijte i ostavite da stoji još 45 minuta. Za to vreme bi trebalo da se testo udvostruči. ponovo špatulom preklapajte testo od spolja ka unutra da se istisne višak vazduha.
Pleh u kom ćete peći podmažite uljem. Stavite testo i rukama ga razvucite na veličinu pleha. Paradajz sos pomešajte sa maslinovim uljem i origanom pa time premažite celo testo. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Zatim picu pospite rendanim kačkavaljem, stavite seckan crveni luk, šunku, čeri paradajz, svežu mocarelu, masline i seckana kuvana jaja. Pospite origanom i vratite u rernu na 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus