Španska pita spada među slane specijalitete koji se brzo prave. U smesu možete da ubacite sir, nešto suhomesnato, krastavčiće, paprike,..šta god vam padne na pamet. Isprobajte i špansku pitu sa ajvarom koja se pravi od bajatog hleba.
- Sastojci:
- 500 g starog hleba
- 5 jaja
- 150 g čajne kobasice
- 4 kašike ajvara
- 3 kisela krastavčića
- 4 kašike kisele pavlake
- 1 šaka kukuruza šećerca
- so, biber, peršun
- ulje
Priprema:
Stari hleb isecite na kockice i rasporedite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Čajnu kobasicu i krastavčiće iseckajte na kockice pa ubacite. Dodajte i kukuruz. U jednoj činiji umutiti jaja, pa potom dodati pavlaku i ajvar. Sipati preko hleba, izmešati dodati i začine i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem