Zamesite hleb brzo i lako bez pšeničnog brašna, jaja i kvasca. Zdrava opcija u kojoj možete uživati bez griže savesti. Ako želite da smanjite potrošnju hleba, ali vam ipak nedostaje parče hleba, ovo je savršena zamena. Ovko pripremljen hleb je odličan izvor proteina i vlakana,a pošto se peče bez jaja, pogodan je i za vegane.
- Sastojci:
- 1/2 šolje čia semena
- 1 šolja semena susama
- 3/4 šolje ovsenog brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1 čaša vode
Priprema:
U činiji pomešajte čia seme, susam, ovseno brašno. Dodajte so i šećer, origano i beli luk u prahu. Sve dobro promešajte pa dodajte vodu. Mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Kalup za hleb obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus