Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaće lepinje, kao iz pekare

Lepinje iz vaše kuhinje biće odlična zamena za hleb.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe. Brašno pomešajte sa solju, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umesite glatko testo. Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.


Sastojci:

- 600 g brašna

- 300 ml vode

- 6 kašika ulja

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica soli

- 1 kvasac

2. Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na ½ cm debljine.

3. Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, 10 minuta.

Izvor: Haber.ba

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti