Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka sa šećerom, pa kad se rastopi dodati jaja i malo promućkati žicom, dodati pola brašna i izmešati, pa dodati ostatak brašna, so, ulje i umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da dobro naraste. Naraslo testo razmesiti i podeliti na dva jednaka dela pa svaki deo razviti u okruglu ploču.


Sastojci:

800 gr. brašna 400 ml. mleka 3 jaja 1 kašika šećera malo soli 200 rg sira 1 šoljica ulja krasac kockica 1 kockica margarina

Prvu staviti na peh papir namazati razmekšanim margarinom ili maslacom, i odozgo namrviti ili narendati tvrd sir. . Poklopiti sa drugom razvijenom pločom da lepo pokrije.

Na testo staviti na sredinu okruglu čašu ili šoljicu i tačno odrediti sredinu testa. Nožem najbolje za picu testo podeliti na 4 jednaka dela stim što sredina ostaje cela , zatim podeliti svaku četvrtinu na pola i na kraju još jednom preseći da se dobije 16 jednakih delova kao što je prikazano na Videu.

Svaku šesnaestinu prebaciti preko susedne pa uvijati i prvu uvijenu staviti na sredinu, a ostale savijati i uviti u krug i redjati oko sredine. kao na slici.

Pogaču polako prebaciti u pleh 28 - 30 sm prečnika pustiti da naraste pa premazati žumancetom posuti susamom i peći na 180 stepeni C 40 - 45 minuta.

Pogača je izuzetno mekana i jako ukusna može se jesti i sutradan. Prijatno!

Video recepta: