U Jugoslaviji su se domaćice često dovijale i od sastojaka koje već imaju kod kuće pravile razne specijalitete. Tako su nastali i čikovi, popularno jelo koje se pravi od testa. Namirnice koje su potrebne su jeftine, a priprema nije zahtevna. Izgledaju kao italijanske raviole, a služe se sa pavlakom i puterom. Obavezno isprobajte ovo starinsko jelo

  • Sastojci:
  • 550 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 jajeta
  • malo vode
  • puter
  • 2-3 čena belog luka
  • Još: 
  • 2 kašike kisele pavlaka
  • 2 kašike putera

Priprema:
U činiji pomešajte brašno, jaja, so i toplu vodu, pa umesite elastično testo. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata.  U šerpu sipajte vodu i dodajte malo puter, posolite i stavite iseckani luk. Ostavite da proključa. Testo podelite na dva dela i oba razvucite oklagijom. Isecite rezanca ili kockice, pa kuvajte u vodi dok ne ispliva na površinu, pa ostavite još par minuta. U šerpici ugrejte puter i pavlaku i tom smesom prelijte testo. Za slatku varijantu ih pospite šećerom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE