Domaće mini rol viršle su bolje nego one kupovne, a možete da ih napravite i dan-dva ranije, zamrznete i pečete po potrebi. Možda ćete želeti da napravite mekike od preostalog pire krompira. Evo kako da napravite i domaće mini rol viršle!
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 50 g putera (sobne temperature)
- 30 g šećera
- 40 mini viršli
- 50 g susama
- 1 jaje (lagano umućeno)
Recept za domaće mini-rol viršle
Isecite testo
Za domaće mini rol viršle prvo stavite testo na pobrašnjenu površinu. Prerežite pravougaonik na pola po dužini. Svaku polovinu lisnatog testa isecite na trake da biste dobili ukupno 40 komada.
Skuvajte viršle
Viršle ubacite u vodu koja je malo posoljena i skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Nakon toga, možete skinite foliju u kojoj su viršle, ako je imaju.
Ubacite mini viršle
Svaku viršlu umotajte trakom testa i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite sa ostatkom testa i viršlama.
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 200°C. Površinu testa premažite jajetom i obilno pospite susamom. Pecite viršle u testu u zagrejanoj rerni 12-15 minuta, dok ne porumene i ne budu spremne. Uživajte u domaćim mini rol viršlama!
Pročitajte kako da napravite domaći kroasan sa čokoladom - mek i slastan
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus