Izgnječite sir i dodajte viršle isečene na kolutove, 4 žumanceta i kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte i dodajte sneg od belanaca. Lisnato odmrznuto testo podelite na pola i razvucite svaku polovinu, da bude veličine tepsije u kojoj će se peći. Na podmazano dno tepsije stavite testo, preko njega fil, zatim ga pokrijte drugom polovinom testa. Namažite drugu koru razmućenim i malo posoljenim žumancetom, pa pecite u zagrejanoj rerni. Pečeni kolač isecite na manje kvadrate. Služite dok je vruće, uz kiselo mleko.
Slani kolač
Ako gornji sloj pite napravite od tračica lisnatog testa dobićete i dekorativnu, ali i veoma ukusnu veečru.
Još iz kategorije
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čoko moko torta za sve prilike
Figaro sitni kolači sa orasima
Slani kolač sa spanaćem idealan za proslave
Svečani slavski rolat sa šarenom korom