Obrok za koji vam ne treba puno vremena.

Sastojci:

pakovanje smrznutog lisnatog testa (oko 300 g)

kašika prezli

2 glavice luka

150 g dimljene mesnate slanine

kašika ulja

250 g sira

200 g kisele pavlake

4 jajeta

so, biber

3 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Lisnato testo ostaviti da se odmrzne. Zatim ga rastanjiti i njime obložiti pleh (prečnik 26 cm) tako da se testo uzdiže po ivici 3 cm. Dno testa posuti prezlama. Luk oljuštiti i sitno iseći. I slaninu iseći na kockice. Rernu zagrejati na 200°. Slaninicu propržiti na vrelom ulju. Dodati luk i staklasto ga izdinstati. Sir iseći na komadiće. Mešavinu slanine i luka, kao i komade sira rasporediti po dnu testa. Pomešati kiselu pavlaku i jaja, posoliti i pobiberiti. Dodati sitno seckani peršun, pa masu preliti preko sastojaka. Kiš peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs