Za čuvenu bosansku razljevušu od tikvica nije vam potrebno puno vremena. Ovo ukusno jelo ne zahteva ni puno truda, lagano je, jeftino i jednostavno se priprema.

Sastojci:

1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste)

1/2 l kiselog mleka ili jogurta (može i sirutka ili sveže mleko)

3 prepune supene kašike belog brašna

3 prepune supene kašike kukuruznog brašna

1 pakovanje praška za pecivo

2 jaja

2 supene kašike ulja i so

Priprema:

Ogulite i isecite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta). Poslite, pokrijte krpom i ostavite sa strane. U drugoj posudi umutite jaja, kiselo mleko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (belo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmešajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte tikvicu. Smesu dobro promešajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrejali u rerni a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lepiti komadi za tepsiju kod vađenja. Pecite u rerni na 200°C oko 30-ak minuta. Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250°C 10-ak minuta pred kraj pečenja. Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažite kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno naseckanim svežim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lagano.info