Predlažemo vam recept koji su spremale vaše mame i bake.

Sastojci:

1 pakovanje (400-500 g) kora za pitu

1 kg kiselog kupusa

1 veliki ili 2 manja struka praziluka

0.250 l ulja

1 kašičica slatke crvene paprike

1 kašičica čubara

1 kašičica bibera

1 kašičica mlevenog kumina

Priprema:

Kiseli kupus isecite na tanke tračice, tako da odsečete tvrde delove. Prodinstajte 1/2 od predviđenog ulja sa 1 šoljicom /100 ml/ vode. Dodajte sve začine, dobro promešajte i kupus kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša u potpunosti. Sklonite sa vatre da se malo ohladi. Kore rasporedite, prema tome koliko ih ima u pakovanju, na 6 jednakih delova. Kore od svakog dela poprskajte uljem i poređajte jednu preko druge. Preko prve se rasporedi 1/6 kiselog kupusa, pa se uvije u rolat sa duže strane kore. Isti postupak se ponavlja i sa drugim korama. Napravljene 6 rolnice poređajte u plitku tepsiju. Oštrim nožem po sredini rasecite svaku koru, pa ponovo na 2 dela svaku polovinu, tako da dobijete 24 male rolnice. Preko posipajte preostalo ulje, prelijte sa 1/2 šoljice vode ili sa bujonom, ako je ostao od dinstanja kupusa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200°C oko 30 minuta. Kada pitu izvadite iz rerne, porpskajte vodom i pokrijte dok ne omekša.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs