Predlažemo vam recept koji su spremale vaše mame i bake.
Sastojci:
1 pakovanje (400-500 g) kora za pitu
1 kg kiselog kupusa
1 veliki ili 2 manja struka praziluka
0.250 l ulja
1 kašičica slatke crvene paprike
1 kašičica čubara
1 kašičica bibera
1 kašičica mlevenog kumina
Priprema:
Kiseli kupus isecite na tanke tračice, tako da odsečete tvrde delove. Prodinstajte 1/2 od predviđenog ulja sa 1 šoljicom /100 ml/ vode. Dodajte sve začine, dobro promešajte i kupus kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša u potpunosti. Sklonite sa vatre da se malo ohladi. Kore rasporedite, prema tome koliko ih ima u pakovanju, na 6 jednakih delova. Kore od svakog dela poprskajte uljem i poređajte jednu preko druge. Preko prve se rasporedi 1/6 kiselog kupusa, pa se uvije u rolat sa duže strane kore. Isti postupak se ponavlja i sa drugim korama. Napravljene 6 rolnice poređajte u plitku tepsiju. Oštrim nožem po sredini rasecite svaku koru, pa ponovo na 2 dela svaku polovinu, tako da dobijete 24 male rolnice. Preko posipajte preostalo ulje, prelijte sa 1/2 šoljice vode ili sa bujonom, ako je ostao od dinstanja kupusa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200°C oko 30 minuta. Kada pitu izvadite iz rerne, porpskajte vodom i pokrijte dok ne omekša.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem