Iznenadite svoje ukućane pitom koja se topi u ustima.

Sastojci:

4 cela pileća batka

2 šargarepe

1 lovorov list

1/4 vezice tamjana

4 praziluka

30 g putera (+ za premazivanje)

150 g dimljenog topljenog sira

1 kašika brašna

so i biber po ukusu

Za testo:

180 g brašna

90 hladnog putera

1 kašičica senfa

50 g parmezana

so po ukusu

Priprema:

U blenderu ili multipraktiku ulupati brašno i puter. Dodati so, senf, izrendani parmezan i ponovo samleti, a zatim dodati 2-3 kašike hladne vode. Zamotati testo u prozirnu foliju i ostaviti ga u frižideru 15–20 minuta. Staviti pileće batake u lonac zajedno sa krupno isečenom šargarepom i ¼ praziluka, lovorovim listom i tamjanom. Zaliti sa 2l vode i kuvati dok ne omekšaju, skidajući penu s površine. Izvaditi meso i ocediti bujon. Skinuti kosti i kožu s bataka. Meso složiti u pleh premazan puterom. Na komade iseći drugu šargarepu i propržiti je na puteru. Dodati preostali praziluk isečen na kolute. Kad povrće smekša, dodati brašno i ispržiti to minut-dva. Dodati 300 ml bujona tokom mešanja kako se ne bi napravile grudvice. Dodati narendan topljeni sir, posoliti i pobiberiti. Kad se smesa zgusne, skinuti s vatre. Zaliti meso gustim sosom, a odozgo pokriti prethodno razvijenim testom. U testu izbušiti tri rupice. Peći pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C (na vrelom vazduhu) 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: 24kitchen.rs