Ova pita će se naći u vašem kuvaru čim je prvi put probate.
Sastojci:
- 600 g kora za pitu
- 3-4 veća krompira
- kisela voda
- glavica crnog luka
- 1/2 dl ulja
- kašičica bibera
- kašičica morske soli
Priprema:
Krompir i luk operite i očistite, pa ih izrendajte. Podmažite pleh uljem i stavite nekoliko kora. Od krompira, luka, ulja, bibera i soli napravite kremasti fil. Slažite naizmenično kore i fil do utroška materijala. Završite s nekoliko kora. Pecite 20-ak minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne porumeni.
Napomena: Kore premazujte uljem i prskajte kiselom vodom dok ih slažete, kao i poslednju koru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom