Ova pita će se naći u vašem kuvaru čim je prvi put probate.

Sastojci:

  • 600 g kora za pitu
  • 3-4 veća krompira
  • kisela voda
  • glavica crnog luka
  • 1/2 dl ulja
  • kašičica bibera
  • kašičica morske soli

Priprema:

Krompir i luk operite i očistite, pa ih izrendajte. Podmažite pleh uljem i stavite nekoliko kora. Od krompira, luka, ulja, bibera i soli napravite kremasti fil. Slažite naizmenično kore i fil do utroška materijala. Završite s nekoliko kora. Pecite 20-ak minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok ne porumeni.

Napomena: Kore premazujte uljem i prskajte kiselom vodom dok ih slažete, kao i poslednju koru. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs