Čuvene langoške se jednostavno prave, a mogu se jesti sa raznim nadevima. Ako vam se ne dopada ovaj nadev iz recepta, slobodno stavite vaše omiljene sastojke.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 2 kašičice kvasca
- 1/2 kašicice šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 1 jaje
- 250 ml mleka
Za nadev:
- slanina
- beli luk
- feta sir
- pavlaka
Priprema:
Brašno, kvasac, šećer, so i jaje umutite. Postepeno dodajte mleko sve vreme muteći dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite 40 minuta da naraste. Premesite testo i napravite 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rastanjite loptice na što veće krugove i ispržite. Krugovi bi trebali da su veličine tiganja, tako da pržite jedan po jedan. Slaninu, beli luk i fetu iseckajte. Pa na langoš namažite pavlaki i preko stavite ostale sastojke.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: silvana'skitchen
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom