Čuvene langoške se jednostavno prave, a mogu se jesti sa raznim nadevima. Ako vam se ne dopada ovaj nadev iz recepta, slobodno stavite vaše omiljene sastojke.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 2 kašičice kvasca
  • 1/2 kašicice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • 250 ml mleka

Za nadev:

  • slanina
  • beli luk
  • feta sir
  • pavlaka

Priprema:

Brašno, kvasac, šećer, so i jaje umutite. Postepeno dodajte mleko sve vreme muteći dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite 40 minuta da naraste. Premesite testo i napravite 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rastanjite loptice na što veće krugove i ispržite. Krugovi bi trebali da su veličine tiganja, tako da pržite jedan po jedan. Slaninu, beli luk i fetu iseckajte. Pa na langoš namažite pavlaki i preko stavite ostale sastojke.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: silvana'skitchen