Čuvene langoške se jednostavno prave, a mogu se jesti sa raznim nadevima. Ako vam se ne dopada ovaj nadev iz recepta, slobodno stavite vaše omiljene sastojke.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 2 kašičice kvasca
- 1/2 kašicice šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 1 jaje
- 250 ml mleka
Za nadev:
- slanina
- beli luk
- feta sir
- pavlaka
Priprema:
Brašno, kvasac, šećer, so i jaje umutite. Postepeno dodajte mleko sve vreme muteći dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite 40 minuta da naraste. Premesite testo i napravite 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rastanjite loptice na što veće krugove i ispržite. Krugovi bi trebali da su veličine tiganja, tako da pržite jedan po jedan. Slaninu, beli luk i fetu iseckajte. Pa na langoš namažite pavlaki i preko stavite ostale sastojke.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus