1. Izgnječite sir, pa umutite jaja i dodajte ih siru. U dobijenu smesu stavite prašak za pecivo, o,5 dl ulja i sve to izmešajte, da se masa sjedini. Naknadno dodajte prvo pola, a zatim i celu čašu, ako je potrebno, kisele vode, da se masa razredi.


Sastojci:

500 g kora za gibanicu (debele)

500 g belog sira

1 dl ulja

1 prašak za pecivo

3 jaja

3 dl kisele vode 

2. Tepsiju premažite uljem. Ostatak ulja pomešajte sa 1dl kisele vode.

3. Na dnu tepsije poređajte dve kore i premažite ih sa pomešanim uljem i vodom. Zatim, uzimajte koru po koru i zgužvanu je utapajte u fil sa sirom i jajima, pa tako natopljene kore ređajte i tepsiju jednu do druge. Vodite računa da ne budu previše blizu jedna drugoj i da ih ne natopite previše filom. Kad popunite šerpu zgužvanim korama, preklopite ih sa još dve kore, poređane jedna preko durge.

4. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a gibanicu pecite oko 45 minuta.

Izvor: opanak.rs