Po ovom receptu možete pohovati batake, belo meso, kao i krilca.
Sastojci za pohovanje 1,5 kg piletine:
- 360 g mekog brašna
- 100 g skroba / gustin
- 1 kašika soli + 1 kašika
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika crvene, mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/4 kašičice karija
- 1/4 kašičice djumbira u prahu
- 3 jaja
- 300 ml vode
Priprema:
Piletinu oprati, pa poslagati u veću posudu. Posuti kašikom soli i šećera, pa naliti vode da ogrezne. Ostaviti sat vremena.
Pomešati brašno i sve začine. Podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo dodati jaja i vodu i sve dobro sjediniti.
Potrebna vam je dublja, ali manja šerpa. Nasuti više od pola litre ulja i staviti da se zagreje.
Izvaditi piletinu i posušiti ubrusom.
Umočiti komad piletine prvo u tečni deo, malo otresti pa uvaljati u mešavinu brašna i začina, opet otresti višak.
Staviti da se peče na malo jaču vatru od srednje. Peći otprilike 13 – 14 minuta. Ocediti na ubrusu.
Uz pohovanu piletinu poslužite prilog po želji. Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus