Po ovom receptu možete pohovati batake, belo meso, kao i krilca.

Sastojci za pohovanje 1,5 kg piletine:

  • 360 g mekog brašna
  • 100 g skroba / gustin
  • 1 kašika soli + 1 kašika
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašika crvene, mlevene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice karija
  • 1/4 kašičice djumbira u prahu
  • 3 jaja
  • 300 ml vode

Priprema:

Piletinu oprati, pa poslagati u veću posudu. Posuti kašikom soli i šećera, pa naliti vode da ogrezne. Ostaviti sat vremena.

Pomešati brašno i sve začine. Podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo dodati jaja i vodu i sve dobro sjediniti.

Potrebna vam je dublja, ali manja šerpa. Nasuti više od pola litre ulja i staviti da se zagreje.

Izvaditi piletinu i posušiti ubrusom.

Umočiti komad piletine prvo u tečni deo, malo otresti pa uvaljati u mešavinu brašna i začina, opet otresti višak.

Staviti da se peče na malo jaču vatru od srednje. Peći otprilike 13 – 14 minuta. Ocediti na ubrusu.

Uz pohovanu piletinu poslužite prilog po želji. Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domacirecepti