Leblebija je deo porodice biljaka koje spadaju u mahunarke. Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti oduvek se koriste u ljudskoj ishrani. Leblebije su izuzetno bogate belančevinama, mineralima i vitaminima.
Ukoliko ih dodate u pljeskavice od tikvica dobićete hranljiv obrok koji će se dopasti svima.
Sastojci:
- 250 g leblebije (iz konzerve)
- 1 tikvica
- svež peršun
- 1 crni luk
- 2-3 kašike speltinog brašna
- 1 jaje
- malo soli
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvicu izrendajte, posolite i ocedite od viška vode. Dodajte seckan peršun i crni luk, brašno i jaje. Sve dobro promešajte i na kraju dodajte leblebije koje ste izgnječili gnječilicom za pire krompir. Formirajte kompaktnu smesu uzimajte kašikom pljeskavice i pržite u tiganju sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus