Leblebija je deo porodice biljaka koje spadaju u mahunarke. Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti oduvek se koriste u ljudskoj ishrani. Leblebije su izuzetno bogate belančevinama, mineralima i vitaminima.

Ukoliko ih dodate u pljeskavice od tikvica dobićete hranljiv obrok koji će se dopasti svima.

Sastojci:

  • 250 g leblebije (iz konzerve)
  • 1 tikvica
  • svež peršun
  • 1 crni luk
  • 2-3 kašike speltinog brašna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvicu izrendajte, posolite i ocedite od viška vode. Dodajte seckan peršun i crni luk, brašno i jaje. Sve dobro promešajte i na kraju dodajte leblebije koje ste izgnječili gnječilicom za pire krompir. Formirajte kompaktnu smesu uzimajte kašikom pljeskavice i pržite u tiganju sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE