Jugoslovenske domaćice su bile umetnice da od malo sastojaka koji su jeftini, naprave neka od najukusnijh jela, a upravo takav je i recept za pileću čulamu, koja dolazi iz istočne Srbije. Sve što vam je potrebno je belo meso, mast i začini. Ovo jelo dosta podseća na pileći ajmokac, samo što ovde ne ide beli luk, ali zato ide tucana paprika koja daje poseban šmek. 

  • Sastojci:
  • 600 g pilećeg filea 
  • 3 kašike mast
  • so, biber
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 kašičica tucane paprike 

Priprema:
Meso isecite na trake ili kockice, pa stavite da se skuva. Za to vreme u tiganju otopite mast i dodajte brašno. Dobro promešaje, pa dodajte skuvano meso, koje ste prethodno procedili. Sipajte malo vode u kojoj se meso kuvalo i promešajte. Posolite, pobiberite i pospite tucanom paprikom. Opet promešajte, ostavite par minuta i jelo je spremno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE