Najpoznatija jela koja se prave od kiselog kupusasu svakako sarme i podvarak. Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha. U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg kupusa ribanca
  • 200 g suvih šljiva
  • 2 crna luka
  • lovor
  • slanina
  • 1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
  • 4 krmenadle 
  • vode
  • so
  • ulje

Priprema:
Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle. Pokrijte alu folojim i pecite na 180°C oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE