Musaka je jelo poznato u celom svetu i skoro svaka zemlja ima svoj recept. U Srbiji se sprema sa mlevenim mesom i krompirom, dok grčke domaćice dodaju patlidžan i bešamel. Ako volite da jedete musaku, predlažemo vam da isprobate i ovaj fantastičan recept za musaku sa palentom. Ovo jednostavno jelo će se svima dopasti, a sastojci su jeftini.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 200 g pečuraka
- 150 ml paradajz sosa
- 1/2 crnog luka
- Za palentu:
- 750 ml vode
- 200-250 g palente
- 1/2 kašičice soli
Recept za musaku sa palentom:
U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso, a kada ono bude pri kraju, dodajte i sitno seckane pečurke. Sve dobro začinite, pa sipajte paradajz sos. Krčkajte još nekih pola sata, pa sklonite sa šporeta. Palentu skuvajte sa vodom sve dok se ne zgusne, a zatim u vatrostalnu ili zemljanu posudu malo nauljite, a onda stavite prvi sloj palente. Preko toga pospite meso, pa sipajte drugi sloj palente. Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. U posudi umutite jaja sa pavlakom za kuvanje ili jogurtom, pa prelijte preko musake i ostavite da se zapeče još nekih 10 minuta.
Pročitaj i ovo: Šarena musaka sa tikvicama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem