Musaka je jelo poznato u celom svetu i skoro svaka zemlja ima svoj recept. U Srbiji se sprema sa mlevenim mesom i krompirom, dok grčke domaćice dodaju patlidžan i bešamel. Ako volite da jedete musaku, predlažemo vam da isprobate i ovaj fantastičan recept za musaku sa palentom. Ovo jednostavno jelo će se svima dopasti, a sastojci su jeftini. 

Sastojci: 

  • 400 g mlevenog mesa 
  • 200 g pečuraka 
  • 150 ml paradajz sosa
  • 1/2 crnog luka
  • Za palentu:
  • 750 ml vode
  • 200-250 g palente
  • 1/2 kašičice soli

Recept za musaku sa palentom: 

U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso, a kada ono bude pri kraju, dodajte i sitno seckane pečurke. Sve dobro začinite, pa sipajte paradajz sos. Krčkajte još nekih pola sata, pa sklonite sa šporeta. Palentu skuvajte sa vodom sve dok se ne zgusne, a zatim u vatrostalnu ili zemljanu posudu malo nauljite, a onda stavite prvi sloj palente. Preko toga pospite meso, pa sipajte drugi sloj palente. Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. U posudi umutite jaja sa pavlakom za kuvanje ili jogurtom, pa prelijte preko musake i ostavite da se zapeče još nekih 10 minuta. 

Pročitaj i ovo: Šarena musaka sa tikvicama

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

Izvor: StvarUkusa