Staro i provereno jelo na kašiku je i pileći paprikaš. Njegova priprema je vrlo jednostavna, a kada se sastojci poređaju u šerpu, ovo jelo se praktično i samo sprema. Predlažemo vam da isprobate pileći paprikaš sa batacima koji se peče u rerni. Mese je sočno i mekano, toliko da se raspada pod prstima. Krčka se u sosu od bujona i vina, a ako vam se dopao ovaj recept pročitajte i kako da napravite pileći gulaš.

Sastojci:

  • 1,5 kg bataka bez kostiju
  • 2 crna luka 
  • 2 čena belog luka
  • 3 velike šargarepe
  • 4 stabljike celera
  • 125 ml belog vina
  • 3 kašike brašna
  • 750 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike paradajz paste
  • 2 kašičice vorsčester sosa
  • 1 kašičica sušenog timijana 
  • 2 lovorova lista
  • 600 g krompira

Recept za najbolji pileći paprikaš iz rerne: 

U šerpi zagrejte malo ulja i propržite batake. Zatim izvadite meso na ubrus, pa u istoj šerpi propžite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte seckanu šargarepu i celer. Pržite još par minuta, pa sipajte vino i mešajte povremeno. Kuvajte dok tečnost ne ispari, pa pospite brašno. Promešajte, pa sipajte bujon, paradajz past, vorčester sos i dodajte timijan i lovorov list. Lepo promešajte i kada se sos malo sjedini vratite batake u šerpu. Ostavite pileći paprikaš da provri, pa poklopite pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Izvadite šerpu iz rerne, dodajte krompir, a batake stavite na vrh kako bi uhvatili koricu. Nastavite da pečete pileći paprikaš bez poklopca još nekih 40 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pileći krompir paprikaš sa batacima

BONUS VIDEO: 

Recept za svinjski paprikaš Kurir

Izvor: StvarUkusa