Staro i provereno jelo na kašiku je i pileći paprikaš. Njegova priprema je vrlo jednostavna, a kada se sastojci poređaju u šerpu, ovo jelo se praktično i samo sprema. Predlažemo vam da isprobate pileći paprikaš sa batacima koji se peče u rerni. Mese je sočno i mekano, toliko da se raspada pod prstima. Krčka se u sosu od bujona i vina, a ako vam se dopao ovaj recept pročitajte i kako da napravite pileći gulaš.
Sastojci:
- 1,5 kg bataka bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 3 velike šargarepe
- 4 stabljike celera
- 125 ml belog vina
- 3 kašike brašna
- 750 ml pilećeg bujona
- 2 kašike paradajz paste
- 2 kašičice vorsčester sosa
- 1 kašičica sušenog timijana
- 2 lovorova lista
- 600 g krompira
Recept za najbolji pileći paprikaš iz rerne:
U šerpi zagrejte malo ulja i propržite batake. Zatim izvadite meso na ubrus, pa u istoj šerpi propžite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte seckanu šargarepu i celer. Pržite još par minuta, pa sipajte vino i mešajte povremeno. Kuvajte dok tečnost ne ispari, pa pospite brašno. Promešajte, pa sipajte bujon, paradajz past, vorčester sos i dodajte timijan i lovorov list. Lepo promešajte i kada se sos malo sjedini vratite batake u šerpu. Ostavite pileći paprikaš da provri, pa poklopite pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Izvadite šerpu iz rerne, dodajte krompir, a batake stavite na vrh kako bi uhvatili koricu. Nastavite da pečete pileći paprikaš bez poklopca još nekih 40 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileći krompir paprikaš sa batacima
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem