Staro i provereno jelo na kašiku je i pileći paprikaš. Njegova priprema je vrlo jednostavna, a kada se sastojci poređaju u šerpu, ovo jelo se praktično i samo sprema. Predlažemo vam da isprobate pileći paprikaš sa batacima koji se peče u rerni. Mese je sočno i mekano, toliko da se raspada pod prstima. Krčka se u sosu od bujona i vina, a ako vam se dopao ovaj recept pročitajte i kako da napravite pileći gulaš.
Sastojci:
- 1,5 kg bataka bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 3 velike šargarepe
- 4 stabljike celera
- 125 ml belog vina
- 3 kašike brašna
- 750 ml pilećeg bujona
- 2 kašike paradajz paste
- 2 kašičice vorsčester sosa
- 1 kašičica sušenog timijana
- 2 lovorova lista
- 600 g krompira
Recept za najbolji pileći paprikaš iz rerne:
U šerpi zagrejte malo ulja i propržite batake. Zatim izvadite meso na ubrus, pa u istoj šerpi propžite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte seckanu šargarepu i celer. Pržite još par minuta, pa sipajte vino i mešajte povremeno. Kuvajte dok tečnost ne ispari, pa pospite brašno. Promešajte, pa sipajte bujon, paradajz past, vorčester sos i dodajte timijan i lovorov list. Lepo promešajte i kada se sos malo sjedini vratite batake u šerpu. Ostavite pileći paprikaš da provri, pa poklopite pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Izvadite šerpu iz rerne, dodajte krompir, a batake stavite na vrh kako bi uhvatili koricu. Nastavite da pečete pileći paprikaš bez poklopca još nekih 40 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileći krompir paprikaš sa batacima
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Domaće kiflice sa filom od ajvara gotove za sat vremena
Zimnica od paprike somborke
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi