U restoranima na meniju često možete da pronađete svinjske medaljone u sosu od pečuraka. Ovo izvrsno jelo nije teško za pripremu, a potrebno je svega par sastojaka. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjske medaljone punjene suvim šljivama, a onda i obmotane slaninom. Ukus je fantastičan, a pripremaju se za nekih 35 minuta.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea
- suve šljive
- par šnita slanine
Recept za svinjske medaljone sa suvim šljivama:
Pripremite meso
Svinjske šnicle lepo posolite i pobiberite. Suve šljive potopite u vrelu vodu na 10 minuta. Zatim ih procedite i osušite. Na sredini mesa napravite rez, a onda stavite suvu šljivu unutra.
Oblikujte meso
Svaku šniclu skupite prstima, da oblikujete lopticu. Obmotajte slaninom.
Ispržite i ispecite meso
U tiganju na malo ulja propržite medaljone sa svih strana po minut. Poređajte u tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Svinjski medaljoni u sosu od vina
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus