U restoranima na meniju često možete da pronađete svinjske medaljone u sosu od pečuraka. Ovo izvrsno jelo nije teško za pripremu, a potrebno je svega par sastojaka. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjske medaljone punjene suvim šljivama, a onda i obmotane slaninom. Ukus je fantastičan, a pripremaju se za nekih 35 minuta. 

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog filea
  • suve šljive 
  • par šnita slanine 

Recept za svinjske medaljone sa suvim šljivama:

9:26
Korak 1

Pripremite meso 

Svinjske šnicle lepo posolite i pobiberite. Suve šljive potopite u vrelu vodu na 10 minuta. Zatim ih procedite i osušite. Na sredini mesa napravite rez, a onda stavite suvu šljivu unutra. 

9:26
Korak 2

Oblikujte meso 

Svaku šniclu skupite prstima, da oblikujete lopticu. Obmotajte slaninom. 

9:26
Korak 3

Ispržite i ispecite meso 

U tiganju na malo ulja propržite medaljone sa svih strana po minut. Poređajte u tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Svinjski medaljoni u sosu od vina

BONUS VIDEO: 

Pileći suvlaki  Instagram/ spoonfulofsi

(StvarUkusa/S.B.)