U restoranima na meniju često možete da pronađete svinjske medaljone u sosu od pečuraka. Ovo izvrsno jelo nije teško za pripremu, a potrebno je svega par sastojaka. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjske medaljone punjene suvim šljivama, a onda i obmotane slaninom. Ukus je fantastičan, a pripremaju se za nekih 35 minuta.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea
- suve šljive
- par šnita slanine
Recept za svinjske medaljone sa suvim šljivama:
Pripremite meso
Svinjske šnicle lepo posolite i pobiberite. Suve šljive potopite u vrelu vodu na 10 minuta. Zatim ih procedite i osušite. Na sredini mesa napravite rez, a onda stavite suvu šljivu unutra.
Oblikujte meso
Svaku šniclu skupite prstima, da oblikujete lopticu. Obmotajte slaninom.
Ispržite i ispecite meso
U tiganju na malo ulja propržite medaljone sa svih strana po minut. Poređajte u tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Svinjski medaljoni u sosu od vina
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem