Junetina se priprema sa šargarepama i krompir. Krompir možete da ispasirate u pire, ako vam tako odgovara. Potrebno vam je strpljenje, jer se u slow cooker-u dugo priprema, ali nećete zažaliti. Ukoliko volite junetinu, isprobajte i recept za začinjeni juneći gulaš. A evo i kako da napravite najsočniju junetinu u krčku!

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1,5 kg junećih šnicli
  • 6 srednjih šargarepa, isečenih na trećine
  • 6 srednjih krompira, oljuštenih i isečenih na četvrtine
  • 1 veliki luk, nasečen na četvrtine
  • 3 kašičice mešavine suvih začina
  • 1 l goveđeg bujona
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 3 kašike vode

Recept za najsočniju junetinu:

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Ubacite junetinu i zapržite sa svih strana, oko pet minuta po strani. Kada je gotovo, izvadite pečenje na tanjir. Ubacite šargarepu, krompir i luk u krčka. Stavite juneće šnicle na povrće i pospite ih mešavinom suvih začina. Dodajte goveđi bujon i kuvajte poklopljeno na laganoj temperaturi 10 do 12 sati, dok junetina i povrće ne omekšaju.

Prebacite pečenje i povrće u tanjir za serviranje i ostavite na toplom tako što ćete ih obložiti aluminijumskom folijom. Skinite višak masnoće, sipajte sokove u malu šerpu i zagrevajte na srednje jakoj vatri dok sokovi ne proključaju. Kombinujte kukuruzni skrob i vodu u maloj posudi. Umutite kukuruzni skrob u sokove i vratite mešavinu da provri, neprestano mešajući. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, oko 1 do 2 minuta. Servirajte sos preko pečenja.

Pročitajte kako da napravite file minjon sa balzamiko prelivom

BONUS VIDEO

Meso koje igra Twitter/SteveStuWill

StvarUkusa/L.S.