Sastojci:

  • 120 ml maslinovog ulja
  • sok od 2 limuna
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašika seckanog svežeg ruzmarina
  • 1 kašika seckanog svežeg timijana
  • 1 kašika seckanog svežeg origana
  • 1800 g piletine, isečene na komade

Recept za grčku piletinu sa začinskim biljem:

Kako biste napravili grčku piletinu pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, ruzmarin, timijan i origano u staklenoj posudi. Stavite komade piletine u smesu, pokrijte i marinirajte u frižideru 2 do 3 sata. Zagrejte gril tiganj.

Stavite piletinu na tiganj i bacite marinadu. Pecite da piletina više ne bude ružičasta, oko 15 minuta po strani. Servirajte uz feta sir i paradajz. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu od pomorandže.

Pročitajte i kako da napravite prženu boraniju sa piletinom

BONUS VIDEO

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa