Sastojci:

  • 600 g svinjskih šnicli
  • 1 grančica ruzmarina
  • 4 kašike ulja
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica sušenog belog luka
  • pola kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 15 g putera
  • 3 čena belog luka (sitno sečenog ili izgnječenog)

Priprema:

Ove sočne i aromatične svinjske šnicle savršen su izbor za brz i ukusan obrok. Kombinacija belog luka, ruzmarina i začina daje mesu bogat i intenzivan ukus, dok sečeni beli luk i puter na kraju pripreme dodaju dodatnu sočnost i miris. Možete ih pripremiti na tiganju ili roštilju za još bolji ukus.

Savet:

Za još bogatiji ukus, možete dodati malo limunovog soka pred kraj pečenja ili ih preliti blagim sosom od senfa i pavlake. Ove šnicle se odlično slažu sa pečenim krompirom, grilovanim povrćem ili svežom salatom.

U činiji pomešajte ulje, so, sušeni beli luk, korijander, mlevenu papriku i listove ruzmarina. Utrljajte ovu smesu u svinjske šnicle i ostavite da odstoje najmanje 30 minuta (po mogućstvu 2 sata) kako bi upile arome.

Zagrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Stavite šnicle i pecite ih 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. Pred kraj pečenja, dodajte puter i sitno seckani beli luk u tiganj. Kašikom prelivajte meso istopljenim puterom kako bi dobilo dodatnu sočnost i aromu.

Izvadite šnicle iz tiganja i ostavite ih da odmore nekoliko minuta pre služenja, kako bi zadržale sočnost.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)