Sastojci:

  • 600 g svinjskih šnicli
  • 1 grančica ruzmarina
  • 4 kašike ulja
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica sušenog belog luka
  • pola kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 15 g putera
  • 3 čena belog luka (sitno sečenog ili izgnječenog)

Priprema:

Ove sočne i aromatične svinjske šnicle savršen su izbor za brz i ukusan obrok. Kombinacija belog luka, ruzmarina i začina daje mesu bogat i intenzivan ukus, dok sečeni beli luk i puter na kraju pripreme dodaju dodatnu sočnost i miris. Možete ih pripremiti na tiganju ili roštilju za još bolji ukus.

Savet:

Za još bogatiji ukus, možete dodati malo limunovog soka pred kraj pečenja ili ih preliti blagim sosom od senfa i pavlake. Ove šnicle se odlično slažu sa pečenim krompirom, grilovanim povrćem ili svežom salatom.

U činiji pomešajte ulje, so, sušeni beli luk, korijander, mlevenu papriku i listove ruzmarina. Utrljajte ovu smesu u svinjske šnicle i ostavite da odstoje najmanje 30 minuta (po mogućstvu 2 sata) kako bi upile arome.

Zagrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Stavite šnicle i pecite ih 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. Pred kraj pečenja, dodajte puter i sitno seckani beli luk u tiganj. Kašikom prelivajte meso istopljenim puterom kako bi dobilo dodatnu sočnost i aromu.

Izvadite šnicle iz tiganja i ostavite ih da odmore nekoliko minuta pre služenja, kako bi zadržale sočnost.

Bonus video

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)