Sastojci:
- 600 g svinjskih šnicli
- 1 grančica ruzmarina
- 4 kašike ulja
- pola kašičice soli
- 1 kašičica sušenog belog luka
- pola kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašičica mlevene paprike
- 15 g putera
- 3 čena belog luka (sitno sečenog ili izgnječenog)
Priprema:
Ove sočne i aromatične svinjske šnicle savršen su izbor za brz i ukusan obrok. Kombinacija belog luka, ruzmarina i začina daje mesu bogat i intenzivan ukus, dok sečeni beli luk i puter na kraju pripreme dodaju dodatnu sočnost i miris. Možete ih pripremiti na tiganju ili roštilju za još bolji ukus.
U činiji pomešajte ulje, so, sušeni beli luk, korijander, mlevenu papriku i listove ruzmarina. Utrljajte ovu smesu u svinjske šnicle i ostavite da odstoje najmanje 30 minuta (po mogućstvu 2 sata) kako bi upile arome.
Zagrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Stavite šnicle i pecite ih 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. Pred kraj pečenja, dodajte puter i sitno seckani beli luk u tiganj. Kašikom prelivajte meso istopljenim puterom kako bi dobilo dodatnu sočnost i aromu.
Izvadite šnicle iz tiganja i ostavite ih da odmore nekoliko minuta pre služenja, kako bi zadržale sočnost.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.