Sastojci:

  • 800 g mešanog mlevenog mesa
  • 200 g prezli
  • ½ kašičice semena kima
  • ½ kašičice tucane paprike
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • 2 ravne kašike sušenog origana
  • 1 žumance
  • maslinovo ulje
  • 300 ml paradajz sosa
  • 2 šake svežeg bosiljka
  • 60 g mocarela sira
  • 60 g parmezana
Trik za ukusno meleveno meso!

Profesionalni kuvari imaju super trik da naprave najukusnije mleveno meso. Naime oni prave test uzorak. Komadić smese od mlevenog mesa se odvoji, oblikuje u lopticu i kratko proprži na tiganju. Nakon toga kuvari probaju meso i znaju kako da ga prilagode ukusu.

Recept za ćufte u paradajz sosu:

Kako biste napravili ove ćufte, pomešajte mleveno meso sa prezlama. Tučkom izgnječite semenke kima, pa dodajte u mleveno meso, a zatim dodajte i tucanu papriku, kao i iseckane listove ruzmarina. Dodajte u mleveno meso sušeni origano i žumance. Dobro začinite morskom solju i crnim biberom.

Dobro promešajte i mokrim rukama uvaljajte ćufte željene veličine i oblika. Zagrejte rernu na 200°C i zagrejte vatrostalnu posudu na ringli. U tiganj ubacite 4 kašike ulja i dodajte ćufte, pa ih pržite dok ne porumene.

Prebacite ćufte u vatrostalnu posudu, prelijte ih paradaj sosom, pospite svežim listovima bosiljka, preko toga stavite naseckanu mocarelu i parmezan u prahu. Pecite u rerni oko 15 do 20 minuta, ili dok sir ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte u arabiata sosu.

Pročitajte kako se prave ćufte od sardina u paradajz sosu

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa