Sastojci:
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 200 g prezli
- ½ kašičice semena kima
- ½ kašičice tucane paprike
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 2 ravne kašike sušenog origana
- 1 žumance
- maslinovo ulje
- 300 ml paradajz sosa
- 2 šake svežeg bosiljka
- 60 g mocarela sira
- 60 g parmezana
Recept za ćufte u paradajz sosu:
Kako biste napravili ove ćufte, pomešajte mleveno meso sa prezlama. Tučkom izgnječite semenke kima, pa dodajte u mleveno meso, a zatim dodajte i tucanu papriku, kao i iseckane listove ruzmarina. Dodajte u mleveno meso sušeni origano i žumance. Dobro začinite morskom solju i crnim biberom.
Dobro promešajte i mokrim rukama uvaljajte ćufte željene veličine i oblika. Zagrejte rernu na 200°C i zagrejte vatrostalnu posudu na ringli. U tiganj ubacite 4 kašike ulja i dodajte ćufte, pa ih pržite dok ne porumene.
Prebacite ćufte u vatrostalnu posudu, prelijte ih paradaj sosom, pospite svežim listovima bosiljka, preko toga stavite naseckanu mocarelu i parmezan u prahu. Pecite u rerni oko 15 do 20 minuta, ili dok sir ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte u arabiata sosu.
Pročitajte kako se prave ćufte od sardina u paradajz sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.