Sastojci:

  • 200 g pilećeg mesa bez kostiju
  • 1 kašičica izgnječenog belog luka
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašika soja sosa
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1/4 kašičice ljute tucane paprike
  • So po ukusu
  • 1-2 kašike ulja

Za sos:

  • 1/4 šolje majoneza 
  • 2-3 kašike kečapa
  • 1 kašičica senfa
  • 1/4 kašičice sušenog origana

Ostalo:

  • male zemičke
  • mocarela ili čedar sir po ukusu
  • 2-3 kriške topljenog sira
  • Otopljeni puter po potrebi

Kako se prave sendviči:

Ako volite spoj hrskave piletine, kremastih soseva i rastopljenog sira, ovi mini sendviči su pravi izbor za vas! Brzo se pripremaju, savršeni su za zabave, večernje grickalice ili kao ukusna večera. Začinjena piletina u kombinaciji sa bogatim prelivima i mekanim pecivom čini ovaj recept neodoljivim. 

Sočna piletina: Koristite pileći file, a da biste zadržali sočnost, nemojte ga prepeći. Možete ga i marinirati malo duže za bogatiji ukus.

Hrskava tekstura: Ako želite dodatnu hrskavost, piletinu možete pohovati u laganom sloju brašna ili prezli pre prženja.
Idealno pečenje: Premazivanje pogačica puterom i kratko tostiranje pojačava aromu i daje blagu hrskavost.
Topljenje sira: Da bi sir bio savršeno rastopljen, sendviče možete kratko staviti u rernu ili na tiganj sa poklopcem.

Pileće meso iseckati na sitne komade, dodati beli luk, sirće, soja sos, biber, ljutu tucanu i so. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta. U tiganju zagrejati ulje i ispržiti piletinu dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

U činiji pomešati majonez, kečap, senf i origano.

Zemičke premazati otopljenim puterom i blago ih tostirati na tiganju ili u rerni. Na donji deo pogačice staviti malo sosa, zatim prženu piletinu, preko nje dodati rendani mocarela ili čedar sir, pa krišku topljenog sira. Poklopiti gornjim delom zemičke.

Mini sendviče staviti u zagrejanu rernu na par minuta dok se sir ne istopi. Poslužiti toplo!