Sastojci:
- 200 g pilećeg mesa bez kostiju
- 1 kašičica izgnječenog belog luka
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/4 kašičice ljute tucane paprike
- So po ukusu
- 1-2 kašike ulja
Za sos:
- 1/4 šolje majoneza
- 2-3 kašike kečapa
- 1 kašičica senfa
- 1/4 kašičice sušenog origana
Ostalo:
- male zemičke
- mocarela ili čedar sir po ukusu
- 2-3 kriške topljenog sira
- Otopljeni puter po potrebi
Kako se prave sendviči:
Ako volite spoj hrskave piletine, kremastih soseva i rastopljenog sira, ovi mini sendviči su pravi izbor za vas! Brzo se pripremaju, savršeni su za zabave, večernje grickalice ili kao ukusna večera. Začinjena piletina u kombinaciji sa bogatim prelivima i mekanim pecivom čini ovaj recept neodoljivim.
Sočna piletina: Koristite pileći file, a da biste zadržali sočnost, nemojte ga prepeći. Možete ga i marinirati malo duže za bogatiji ukus.
Hrskava tekstura: Ako želite dodatnu hrskavost, piletinu možete pohovati u laganom sloju brašna ili prezli pre prženja.
Idealno pečenje: Premazivanje pogačica puterom i kratko tostiranje pojačava aromu i daje blagu hrskavost.
Topljenje sira: Da bi sir bio savršeno rastopljen, sendviče možete kratko staviti u rernu ili na tiganj sa poklopcem.
Pileće meso iseckati na sitne komade, dodati beli luk, sirće, soja sos, biber, ljutu tucanu i so. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta. U tiganju zagrejati ulje i ispržiti piletinu dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
U činiji pomešati majonez, kečap, senf i origano.
Zemičke premazati otopljenim puterom i blago ih tostirati na tiganju ili u rerni. Na donji deo pogačice staviti malo sosa, zatim prženu piletinu, preko nje dodati rendani mocarela ili čedar sir, pa krišku topljenog sira. Poklopiti gornjim delom zemičke.
Mini sendviče staviti u zagrejanu rernu na par minuta dok se sir ne istopi. Poslužiti toplo!
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.